Foorumin varmuuskopiot

Sivuston kehitysehdotukset, kysymykset sekä muu keskustelupalstan toimintaan liittyvä keskustelu
wc80
Tietäjä
Tietäjä
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Loka 15, 2014 11:52 pm
Merkki: Chrysler
Malli: Town&Country
Vuosimalli: 2005
Iskutilavuus: 3.8
Varustetaso: Touring

Foorumin varmuuskopiot

Viesti Kirjoittaja wc80 » Pe Loka 17, 2014 11:56 pm

Jostain ketjusta lueskelin tuossa että vanhasta foorumista ei ollut saatu varmuuskopioita tai mitään muutakaan. Tulipa siinä sitten mieleen että minkähänlaiset mahdollisuudet olis alkaa ittaa tästö esim. Kerran kuukaudessa varmuuskopioita siltä varalta että käy samalla tavalla kuin edelliselle foorumille. Onko ylläpidolla esim. Noita tämän foorumin tietokantaan pääsyä että jos sieltä vetäis jonkunlaisen dumpin sillointällöin että edes suurimman osan datoista sais pelastettua jos joku katastrofaalinen muutos tapahtuu? Mulla pyörii himakoneella mysql, minne voisin harrastusta tukeakseni vetää kopion tämän foorumin tietokannoista. Ainahan voi olla että tietokanta-asioihin pääsy tämän foorumin hallinnassa on estetty jolloin tommonen automaattisen replikoinnin järjestäminen ei onnistu.

Ihan vaan yhtenä ideana tuli tämmönen ajatus. Ehkä sitä voidaan ainakin jotenkin kehittää johonkin suuntaan, eikö!

Tousta
Ylläpito
Ylläpito
Viestit: 179
Liittynyt: To Syys 25, 2014 12:25 am
Merkki: Chrysler
Malli: Sebring
Vuosimalli: 2005

Re: Foorumin varmuuskopiot

Viesti Kirjoittaja Tousta » La Loka 18, 2014 12:35 am

Vanhasta foorumista yritettiin useampaan otteeseen saada varmuuskopio jolla voitaisiin siirtää koko toiminta uudelle alustalle viesteineen ja käyttäjineen, mutta ei ollut mahdollista vanhalla palvelulla. Tältä foorumilta on kuitenkin mahdollista ottaa varmuuskopio tarvittaessa ja suunnitelmissa onkin ottaa varmuuskopioita, jotta ei toivottavasti jouduta aloittamaan ihan nollasta jos jotakin katastrofaalista käy.

On kuitenkin suhteellisen epätodennäköistä, että nykyinen palveluntarjoaja kyykkäisi samalla tavalla lähitulevaisuudessa kuin edelliselle kävi. Näillä näkymin ei kuitenkaan ole ajateltu jakaa käyttäjien kesken varmuuskopioita, vaan tarvittaessa kopiot palautetaan mahdollisen kyykkäyksen sattuessa uudelle palvelimelle ylläpidon toimesta. Jos foorumi tarvitsee siirtää, voidaan verkkotunnus myös ohjata uudelle palvelimelle (ja palautetulle foorumille) alle päivän sisällä tapahtuneesta ;)

Idea sinänsä on hyvä ja seurataan tilannetta minnepäin palveluntarjoajan tilanne kehittyy. Itse kuitenkin uskoisin, että nykyisellään tällä palveluntarjoajalla on korkeampi moraali kuin entisellä. Mahdollisten vaikeuksien ilmaantuessa tiedotetaan muutoksista täällä ja samalla turvataan toiminnan jatkuvuus mahdollisesti siirtämällä foorumi.

Vanhalla palstalla ei sotkettu valuuttaa foorumin toimintaan, sillä valuutalla sotkeminen johtaa usein vain erimielisyyksiin, joko ennemmin tai myöhemmin. Nykyisellään ei toimintaan ole sotkettu valuuttaa, verkkotunnuksen rekisteröintiä lukuunottamatta.

Asiasta kolmanteen, jonkin ajan kuluttua avataan haku moderaattoreille. Otetaan muutama käyttäjä aluksi mukaan moderointitiimiin vapaaehtoisiksi sheriffeiksi roskapostia vastaan taistelemaan :) Tällä hetkellä ei roskapostia ole vielä tullut, mutta foorumin kasvaessa saattavat nettitrollit ja roskapostittajat löytää tiensä tännekin
2.4 L 2005 Sebring

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija