Sivu 1/1

#1

Lähetetty: Ti Marras 05, 2019 8:01 pm
Kirjoittaja yason
Olen havainnut lämmityslaitteessa jännän piirteen, olisko toi nyt vika vai ominaisuus. Kun kuormittaa konetta eli vaikkapa kiihdyttää hiukan pidemmälti, niin kabiiniin tulee hetkeksi erityisen lämmintä ilmaa, että sen ihan huomaa. Veden lämpötila on ihan ok ja lämmityslaite pelaa muuten normaalisti. Vaihdoin just jäähdytinnesteetkin, mutta sama ilmiö esiintyi vanhoilla nesteillä ja huuhtelun jälkeen myös uusilla.

Kierrokset siis laittavat veteen vauhtia ja kuormitettu kone lämmittää sitä lisää.

Mietin, olisko sisäkenno osin tukossa, mutta toisaalta kyllä sieltä tulee vaikka tyhjäkäynnillä todella kuumaa, jos laittaa lämmöt täysille.

Onko manuaali-ilmastoidussa Sebussa tietokoneen sähkömoottorilla ohjaama lämmönsäätöläppä vai vaikuttaako lämpötilan säätönuppi suoraan lämmönsäätöläpän akseliin? Jos vaikuttaa, niin se tietysti selittäisi hetkellisen kuumuuden.

Onko vesikierrossa jotain erillistä venttiiliä sisäkennolle, joka voisi jumittaa vai kiertääkö siellä kuuma vesi koko ajan ja lämpötilaa säädetään ohjaamalla ilmaa eri läppien kautta?

#2

Lähetetty: Ti Marras 05, 2019 10:23 pm
Kirjoittaja joksa
Täällä on tämmöstä havaittu: viewtopic.php?f=27&t=1170

Jos löydät syyn/selityksen niin kerro ihmeessä :lol:

#3

Lähetetty: To Marras 07, 2019 8:54 am
Kirjoittaja yason
joksa kirjoitti:
Ti Marras 05, 2019 10:23 pm
Täällä on tämmöstä havaittu: viewtopic.php?f=27&t=1170

Jos löydät syyn/selityksen niin kerro ihmeessä :lol:
Katos perkele, no enpä sitten ole ihan mielipuoleksi muuttunut, kun muutkin on havainneet tuollaista. :idea:

#4

Lähetetty: Su Marras 24, 2019 11:30 pm
Kirjoittaja Tousta
Toisaalta kovilla kierroksilla tehdään enemmän työtä ja siitä johtuen moottoriin muodostuu enemmän lämpöä, joka siirtyy jäähdytinnesteeseen. Talvella ajellessa tuon tuntuu huomaavan paremmin kun lämmitys on päällä. Lämpömittari ei välttämättä reagoi muutaman asteen muutokseen kovinkaan näkyvästi, ihmisen iholla kuitenkin jo 2 asteen muutos tuntuu selvästi.

E: lämmön säätönappula ohjaa läppää elektronisesti.

#5

Lähetetty: Ma Marras 25, 2019 3:24 am
Kirjoittaja joksa
Tämän puhallusilman lämpenemisen huomaa juurikin vasemmalle käännyttäessä esim valoista. Oikealle mennessä ei ainakaan oma tee samaa. Eikä tarvitse pitää käsiä suulakkeella vaan puhallus tuulilasille ja jaloille. Matalillakin kierroksilla tämä tapahtuu enkä usko että kierrosten aiheuttama lämpö ihan niin nopeasti siirtyy kabiiniin.