Oudot piippaukset

Uuden sukupolven Neon, vm. 2000 eteenpäin
hegeman
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: To Elo 25, 2016 6:24 pm

Oudot piippaukset

Viesti Kirjoittaja hegeman » To Elo 25, 2016 6:29 pm

Mikä mahtaisi olla syynä outoihin ääniin Neonissa, vm. 2000, automaatti. Vika on ilmennyt vasta parin päivän ajan. Välillä ajaessa (myös parkissa) tulee jostakin ilmeisesti mittarikentän takaa matalia, tasaäänisiä piip / pip-piip ääniä, vähän kuin television hätävaroituksen morsetuksissa, mutta matalammalla taajuudella, ja tosiaan 1-2 piippausta, ja sitten voi olla minuuttejakin hiljaa.
Auto on ollut minulla 7 vuotta ja vastaavia ääniä ei ole ennen kuulunut. Ääni on siis erilainen kuin Neonin normaalit varoitusäänet bling, bling -tyyliin. Mikään varoitusvalo ei syty, kun äänet kuuluvat. Radionkin kytkin pois, mutta ei vaikuttanut asiaan. Autossa on ollut toinen etuvalo (liitin viallinen) jonkun päivän ajan, ilmeisesti joku kosketushäiriö kun valoteho vaihtelee, ja liitin näytti kuumentuneen ja osittain sulaneen. Voisiko tällä olla osuutta ääniin?

Ripa
Jäsen
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: Su Heinä 03, 2016 5:54 pm

Re: Oudot piippaukset

Viesti Kirjoittaja Ripa » Su Syys 04, 2016 2:30 pm

kuullostaa oudolta ei mun neon muuta piippausta pidä kuin se normi pimpim.

hegeman
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: To Elo 25, 2016 6:24 pm

Re: Oudot piippaukset

Viesti Kirjoittaja hegeman » Ma Syys 05, 2016 8:40 pm

Vika selvisi, eli viimeksi mainittu etuvalon vika oli yhteydessä siihen. Etuajovalossa oli johto poikki, ilmeisesti löi välillä oikaria, ja se aiheutti jonkun releen tms. piippauksia ajaessa. Johto korjattiin, liitin ja polttimo vaihdettiin, äänet loppuivat siihen. Ehkäpä tästä kokemuksesta on hyötyä jollekin toiselle, hieman harvinaisempi ongelma ja ratkaisu tuntui olevan :)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija