Auto pysähtyi äkistään, mikä syynä?

Uuden sukupolven Neon, vm. 2000 eteenpäin
hegeman
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: To Elo 25, 2016 6:24 pm

Auto pysähtyi äkistään, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja hegeman » Su Tammi 29, 2017 1:59 pm

Löytyisikö täältä tietoa / arveluja, mistä johtui äskettäin sattunut vika. Autona Neon vm. 2000 uudempi korimalli, automaattivaihteinen. Kostea päivä, pari lämpöastetta. Käynnistin, lähdin parkkipaikalta. Noin 100 m jälkeen T-risteys, jossa lähdin pysäyttämisen jälkeen kiihdyttämään vasemmalle kääntyen. Autossa tuntui nykimistä ja kesken risteyksen löi ilmeisesti takapyörät kiinni (laahasi asfalttia vasten). Auto pysähtyi, mutta kone oli yhä käynnissä. Vaihdoin N, ja sitten pakille, sain auton pakitettua viereiselle kääntöpaikalle. Siitä suoraan ajaen palasin takaisin pihalle.
Auto käy tasaisesti ja normaalisti.
En ole tekniikan ja autojen ymmärtäjä. Sattuiko jotain jarrusysteemissä vai vaihteistossa? Tuli mieleen, että tulkitsiko vaihteisto jotenkin että pitäisi olla P-asento päällä? Nyt pihalla pyörittäessä ei ongelmaa enää tunnu. Johtuuko tällainen esimerkiksi vaihteistoöljyn vanhuudesta (vaihdosta on aikaa), roskasta järjestelmässä vai mitä? Tarkistin vaihteiston öljyn ohjeen mukaan, taso on normaali. Voisiko vaihdekepin välityksissä olla ongelmaa? Sinänsä tuntuu toimivan mielestäni oikein, huomaa, jos nykäisee vedon eteen tai taakse, tai on N. Toiveena olisi saada ongelman syy selville, ettei tekisi tätä kesken matkan ja jättäisi pulaan. Kiitos etukäteen, jos löytyisi apua.

jak900
CCoF-Addikti
CCoF-Addikti
Viestit: 194
Liittynyt: Pe Loka 30, 2015 5:59 pm

jak900

Viesti Kirjoittaja jak900 » Su Tammi 29, 2017 5:50 pm

Tuskin tuota kukaan näkemättä pystyy korjaamaan / arvaamaan vikaa. Jos kerran takapyörät lukkoon meni niin jarruissa jotain ? Eikös tuo kuitenkin ole etuvetoinen ?

hegeman
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: To Elo 25, 2016 6:24 pm

Re: Auto pysähtyi äkistään, mikä syynä?

Viesti Kirjoittaja hegeman » Su Tammi 29, 2017 8:12 pm

Vika paikallistettu, tosiaan kommentoija oikeassa että jarruissa vikaa. Takana jarrukengät, ja oikealta puolelta oli molemmista kengistä irronnut pinnat. Kenkien vaihdolla siis selvinnee. Vielä kun löytyisi joku, joka suostuisi tekemään ko. rempan parkkipaikalla. Ei varmaankaan ole ajettavissa, ja hinaukset maksavat maltaita..

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija