Uusi voyager omistaja

Vanhemmat sekä uudemmat Voyagerit
morgan
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 11:03 pm

#1

Viesti Kirjoittaja morgan » La Tammi 05, 2019 12:28 am

Tervehdys.
Perhe kasvoi yllättäen siten, että tuli akuutti tarve 6h kuljetuksille. Tästä johtuen kipaisin ostamaan -03 voyagerin, jossa mittarissa 200tkm.
Auto ei ole eka jenkki minulla eikä edes eka mopari, pari kesää oli -99 mallin avo sebringi. Tai eikait nämä oikeita "jenkkejä" ole..
Täytyy ekana todeta, että aika paljon autoa noissa voikuissa saa ykköstonnin hintaan. Ajoltaan tosi hyvä ja mukava, kone ja laatikko toimii kaikin puolin hyvin. 3.3 bensa siis tämä.
Kotiin ajellessa toki vikoja ehti jo löytyä. Abs-valo näköjään jää palamaan satunnaisesti startin jälkeen. Tähän lueskelin jo täältä ohjeita. Täytyy käydä nuo liittimet ja liitokset läpi näin alkuun
Myynti-ilmoituksia lueskellessa huomasin, että lähes jokaisessa on sähkölasit rikki, niin myös tuossa omassa apparin lasi ei laskeudu kuin sentin verran. Yllätyin, että en löytäny mitään keskustelua aiheesta. Mikä noista yleensä menee rikki?
Apukuskin puolen valossa ei toimi korkeudensäätö, joten täytynee irrottaa umpio ja tutkia mikä siinä on vikana.
Takalasin lämmitys ei näytä toimivan.

Huoltokirjakin on. Josta ei tosin selviä juuri muuta kuin että leimoja on lyöty. Laatikkoöljyt on vaihdettu 140tkm kieppeillä ilmeisesti viimeksi. Öljyt on punaiset ja kirkkaat, joten sikäli hyvältä näyttää. Meinasin aluksi tehdä ison huollon, jossa vaihtelen kaikki öljyt ja suodattimet, tulpat jne. Olis sitten kiintopiste josta lähteä laskemaan kilsoja..
Muissa ei liene ihmeempiä, mutta miten laatikon öljynvaihto olis viisainta tehdä, öljypohja pois ja suodatin +4l öljyä vaiko huuhdella lauhduttimen letkusta?
Entä tulpat? Lienee hankalat vaihtaa, joten mitä sinne kannattaa laittaa? Ngk:t maksaa vitosen kipale, ja denso iridiumia näyttää olevan viittä eri sorttia..
Sitten vielä, himoitsen grand voyagerin keskikonsolia tuohon. Käytettynä noita löytyykin, mutta onnistuuko semmosen tökkääminen tavan voyageriin? Se näyttää olevan irrotettavaa mallia, jossa on sähkötöpselit jne. Sisällä.
Oiskos noissa muuta mitä pitäis tsekata heti "uutuuttaan"?

Ripa
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 37
Liittynyt: Su Heinä 03, 2016 5:54 pm

#2

Viesti Kirjoittaja Ripa » La Tammi 05, 2019 11:27 am

Laatikon pohja irti vaan mutta ainakin mulla liimattu tosi tiukkaan kiinni, vaatii väkivaltaa että irtoaa. Vaihda suodatin samalla. Takimmaisten tulppien vaihto vaatii akrobatiaa tai kynegologin kädet. Laita lootaan vain moparin öljyä on aika kallista mutta toimiipa sit ainakin.

Gmies
CCoF-Addikti
CCoF-Addikti
Viestit: 175
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 8:06 pm
Malli: Grand Voyager
Vuosimalli: 2003
Iskutilavuus: 3.3

#3

Viesti Kirjoittaja Gmies » La Tammi 05, 2019 11:28 am

Paljon jo kirjoittelit. :D Aloitetaan apseista, antureiden metallikehät kerää ruostetta ja muuta moskaa, jotka ajan kanssa saattaa murtaa, tai vääntää anturin pois paikoiltaan, eli myös hammaskehien puhdistus.
Tavalliset , tehtaan suosittelemat tulpat, esim. CHAMPION RE14PLP5, kestävät sen 140 000 – 170 000 km.
Iridiumeista ei vastaavaa hyötyä. Tulpanvaihdossa pitää ottaa se konepeiton takana oleva muoviosa pois, saa tulpat vaihdetuksi asiallisesti, ilman ”konstailua” ja vahingon vaaraa.
Ikkunoista en osaa sanoa mitään, meillä toiminut moitteettomasti.
GV 3.3 AWD 2003

Silversebring
CCoF-Mestari
CCoF-Mestari
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 9:47 am

#4

Viesti Kirjoittaja Silversebring » La Tammi 05, 2019 3:20 pm

Nuo ABS-viat olen laiskana miehenä hoitanut luetuttamalla vikakoodit sellaisessa korjaamossa, joka nuo autot hallitsee. Vikakoodilla saa heti tiedon miltä anturilta ei tule koodia. Viimeksi ennen joulua syttyi ABS-valo ja nyt ei ollutkaan vika anturissa, vaan ilmoitti, että ei virtaa ABS-yksikölle. Käytin sitten 2.1.2019 auton huollossa ja siellä selvisi, että ABS-yksikölle menevässä johtosarjassa useita johtoja poikki. Tämä on se johtosarja joka on niin tiukalla mutkalla sopivan kulman takana, että tyyppivikana nuo katkokset esiintyy. Viimeksi, noin 4-vuotta sitten korjasin itse sieltä katkoksen ja yritin laittaa johtosarjan niin, ettei hankaisi. No melkein onnistuin :P Johtosarjan näkee ja siihen pääsee käsiksi, kun ottaa akun ja akun telineen pois paikoiltaan. Tällä pitkällä alustuksella yritin sanoa, että vikakoodin luku säästää aikaa ja hermoja.

Lootaöljyyn tuolla tulikin jo kommentti ja tosiaan se suodattimen vaihto laatikkoon on melkein tärkeämpi, kuin joku huuhteluvaihto.

En tiedä kuka ajaa 140tkm samoilla tulpilla? Itse olen erilaisista ajoneuvoista ottanut pois platina ym. tulppia jo 60-70tkm ajettuna ja ihmetellyt miten auto edes voi käydä sen näköisillä tulpilla. Eli tulpat vaihtoon. Olen kyllä platina tulppia käyttänyt, mutta tuota enempää kilometrejä en niillä aja. Voikkuun olen laittanut muistaakseni tällaisia CHAMPION: RE14PLP5 .

Sähkölasien ongelmista en ole kuullut ja meillä ainakin pelanneet. Jos yrittää vähän toimia, niin varmaan pitää verhoilu purkaa ja katsoa onko jotain mekaanista vikaa/estettä joka lasin toppaa.

Kaikenlaista mahtuu tähän reiluun 7-vuoteen mitä tuo kottero on meillä ollut. Kuitenkin jää saldo kokemuksista varmaan plussalle. On tuo auto sen verran nähnyt pohjoista Suomea ja norjaa, että huonompi olisi jo vaihtunut. Ainakaan alle -40 celsiuksen ei tarvii liikkumisesta huolehtia kovempia pakkasia en ole näinä vuosina onnistunut löytämään.
Renault megane 1,4 vm 2002
Chevrolet Malibu 2,4 vm 2013 (emännän)
Chrysler voyager 3,3 2006

morgan
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 11:03 pm

#5

Viesti Kirjoittaja morgan » La Tammi 05, 2019 9:14 pm

Kiitos vastauksista. Täytyy ensi viikolla alkaa huoltamaan.
Lisävikojakin löytyi tämän päivän ajelujen saldona.
Raitisilmasuodattimen kansi on kadonnut, ja suodatin roikkuu puoliks ulkona, ja puhaltaa tietysti kylmää apparin jaloille. Jos joltakulta löytyis niin ostaisin pois.
Parkkitutka huutelee omiaan, piipittelee ihan miten sattuu. Tallissa tutkin, ja yhden sensorin maali oli kupruillut. Rapsutin sen pois, ja tallissa tuntui toimivan. Liekö sitten tuosta kiinni vai sotkeeko pakkanen toimintaa.

Ilmeisesti noita abs-vikakoodeja ei saa ilman lukijaa esille? Esim. Sillä keydance-trikillä? Onko noissa perus odb-lukijoissa sellaista, joka osais lukea voikun vikakoodit, vai onko merkkiliikehommia? Edullisen lukijan vois investoidakin, epäilen jotta noita koodeja joutuu lukemaan vielä tulevaisuudessakin..

Silversebring
CCoF-Mestari
CCoF-Mestari
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 9:47 am

#6

Viesti Kirjoittaja Silversebring » Ma Tammi 07, 2019 12:36 pm

Joo ABS-koodit ei näy keyancella. Mulla on sellainen vanha ACTRON palikka, jolla näkyy moottorin vikakoodit ainakin, mutta ei myöskään jarruista mitään.

Mulla on muuten yksi kansi siihen raittarin koteloon, mutta siitä puuttuu se liuku, joka lukitsee kannen paikoilleen.
Saisihan tuon varmaan viriteltyä muutoinkin paikalleen. Jos haluat kokeilla laita yv;llä yhteystiedot, ja laitan kirjeenä tulemaan.
Renault megane 1,4 vm 2002
Chevrolet Malibu 2,4 vm 2013 (emännän)
Chrysler voyager 3,3 2006

masiina
CCoF-Mestari
CCoF-Mestari
Viestit: 446
Liittynyt: Ma Marras 17, 2014 8:00 pm
Merkki: chrysler
Malli: grand voyager
Vuosimalli: 2002
Iskutilavuus: 3.3 v6

#7

Viesti Kirjoittaja masiina » Ti Tammi 08, 2019 5:54 pm

Jos viitsit selata aikaisempia ketjuja sieltä löytyy tarkat ohjeet tulppien vaihtoon pyyhkijän vivuston irroituksesta lähtien. Jotkut vaihtanut ala kautta/ylä kautta nivelillä mutta tuo vivusto lähtee helposti irti ja lienee tarkoituksella että koneen taakse saa tilaa. Kannattaa tsekata samalla takimmainen venttiilikopan tiiviste vuotaako. Itse laitoin NGK:t, en tykkää. Yleensä kun autoon vaihtaa uudet tulpat tehopiikin huomaa ensimmäisillä kiihdytyksillä, noilla tulpilla ei sitä tullut. Mitä mieltä näistä? SP303917AC Mopar original genuine tehdas tulpat. Maksaa posteineen 6 kpl n. 40e. Champion lienee vastaava? Noita moparin tulppia löytyy monella eri koodilla kun googlettaa. Sähköikkunat näissä varmaan toimii niinkuin useimmissa "uudemmissa" eli ikkuna liikkuu kiskoilla ristiin menevien vaijereiden välityksellä. Ikkuna lepää klipsien päällä jotka menevät kiskoja pitkin. Saattaa siellä olla jotain häikkää. Yleensä nuo lähtee pakettina irti kiskot/vaijerit/moottori. Itsellä kanssa kaikki ikkunat toiminut aina voyagerissa. Tuttujen erimerkkisiin autoihin niitä korjaillut. Laatikon huuhtelua en lähtis tekemään, lähtee kaikki pinttyneetkin paskat liikkeelle. Perus vaihto ja kuten toverit mainitsi suodatin ja oikeat öljyt kaiken A ja O !! Abs:ssään liittyviä juttujakin täällä riittää, koodien luku kunnon lukijalla auttaa paljon.

morgan
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 11:03 pm

#8

Viesti Kirjoittaja morgan » To Tammi 10, 2019 9:13 pm

Kiitos vastauksista.
Kysyisin vielä tyhmiä. Mulla olis grandin keskikonsoli, jonka haluisin tuohon etupenkkien väliin laittaa. Alunperinhän se on jotenkin pikakiinnityksellä kiinni, joita minun autossa ei tietenkään ole. Maton alla tuntuu tunnustellen jotain pehmeää, ikäänkuin kouru joka kulkee keskellä autoa. Mitähän siinä mahdollisesti kulkee? Meinasin nimittäin tyrkätä tuon konsolin vaan ruuveilla maton läpi pohjapeltiin kiinni. Ei kuitenkaan viittis tietämättä sokkona porata, johonki sähköjohtoon tms. Se menee kuitenkin. Matto näyttää olevan tukevasti penkkien alla kiinni, muuten oisin sitä irrottanu ja kurkannu alle.

Silversebring
CCoF-Mestari
CCoF-Mestari
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 9:47 am

#9

Viesti Kirjoittaja Silversebring » Pe Tammi 11, 2019 10:29 am

Tekisin pienen viillon terävällä veitsellä, josta katsoisin mitä siellä on. Tuo konsolihan sitten peittää sen puukotuksen jäljen, kun sen paikoilleen asentaa.
Renault megane 1,4 vm 2002
Chevrolet Malibu 2,4 vm 2013 (emännän)
Chrysler voyager 3,3 2006

morgan
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 11:03 pm

#10

Viesti Kirjoittaja morgan » Su Tammi 13, 2019 3:05 pm

Onko noissa tyypillistä tuo takaliukuoven etuyläkulman seutuvilta kuuluva suhina? Justiinsa sattuu kuskin korvaan kuulumaan tosi selvästi. Koetin säätää liukuovea sisäänpäin, muttei vaikuttanut. Tiivisteet on kanssa ehjät jok puolelta. Muuten olis niin hiljainen auto.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa