2,8crd grand voyager sammuu yht,äkkiä kesken ajon

Vanhemmat sekä uudemmat Voyagerit
Torstivaan
Jäsen
Jäsen
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2015 8:07 pm

#11

Viesti Kirjoittaja Torstivaan »

Ei oo enää kun vaihdettiin uuteen viime viikolla.
ihka
CCoF-Pro
CCoF-Pro
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Joulu 19, 2014 5:22 am

#12

Viesti Kirjoittaja ihka »

Juuri näin ongelmat korjataan.

Esimerkillistä !
JPH
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 7:06 pm

#13

Viesti Kirjoittaja JPH »

Saattoipa olla ihan "itse aiheutettu" vika :). Kävin OBD mittauksessa ei mitään herjoja missään.
Mittaaja meinasi että saattaa olla mekaanisen puolen vika esim polttoainesuodatin tukossa, jos ei saa optimisti polttoainetta
niin kone voi "suojella" itseään ja sammuttaa auton.
Polttoainesuodatin vaihdettu (manuaalissa tais olla vaihto 20tKm välein, tällä ajettu about 50tkm,ihan vaan ajattelemattomuutta unohtunut)
Ei ainakaan vielä ole sammutellut sen jälkeen.
Minivanfan
CCoF-Addikti
CCoF-Addikti
Viestit: 159
Liittynyt: La Heinä 11, 2015 11:12 pm
Merkki: Chrysler
Malli: Town&Country
Vuosimalli: 2003
Iskutilavuus: 3.3

#14

Viesti Kirjoittaja Minivanfan »

Suodatinta on syytä vaihtaa säännöllisesti. 5 mikronin suodatin on aika hienoa seulaverkkoa. Järjestelmän vedenpoistosta kannattaa myös huolehtia. Mm. Suuttimet ovat hienoa kellosepäntyötä. Kannattaa laittaa Common Railin ollessa kyseessä Fortet suodattimeen vaihdon yhteydessä, niin pelaa paremmin.
tossmi
Jäsen
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: To Huhti 09, 2015 7:08 pm

#15

Viesti Kirjoittaja tossmi »

Eiköhän se suodatin ole aina järkevä vaihtaa ennen talvea. Näin ainakin mentiin kotipaikalla traktoreiden kanssa. Jupruilivat huomattavasti vähemmän pakkasilla. Vaihtovälikin on huoltoohjelman mukaan niin pitkä, että jollain voi mennä hyvinkin pari talvea samalla suodattimella. Oma sammuili aikoinaan todennäköisesti likaisen suodattimen vuoksi (oli seisonut liikkeen pihassa talven yli kesälaatu tankissa). Pari kertaa sammuin tasaisessa ylämäessä vedättäessä. Antoi tosin herjan matalasta rail paineesta. Kahdesti sammui puolestaan siitä noin vuosi eteenpäin kun kävi pitkään tyhjäkäynnillä, tuolloin ei jäänyt vikakoodeja. Saattoi johtua tökkivästä suuttimesta kun korjaantui Kent-merkkisellä puhdistusaineella. Liki tyhjään tankkiin koko purkki ja ajoin tankin niin tyhjäksi kuin suinkin uskalsin. Siitä saakka pelannut kuin ajatus!! Ja käyntikin tasaantui jkv. Liikkeellä miettivät että toinen syys sammuiluun olisi voinut olla jumiva rail paine venttiili. Olis juminut välillä ja lasknut paineet liian alas. Pääasia että nyt on toiminut todella hyvin. Nykyisin kaatelen tankkiin vielä välistä STP:n hiukkasloukun puhdistusainetta. Talvella syksyisin ja talvella kun ajo on vielä pätkittäistä niin regeneroi suodatin useammin verrattuna kesäkeliin. Kyseessä siis uudempi RT-GrandVoyager 2.8 CRD:llä.
Vojakeristi
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: La Marras 07, 2015 4:38 pm

#16

Viesti Kirjoittaja Vojakeristi »

Mulla on GV 2.8 CRD vm. '05 ja oirehti parisen vuotta sitten juuri samalla tavalla, kuin mitä ketjun aloittaja kertoo. Normikäynnistys, pätkä ajoa - ja yhtäkkiä sammui kuin seinään ja teki sitä aika usein. Ja sai sahata tovin aikaa, ennenkuin lähti uudestaan käyntiin. Lopulta löysin vian (jonkin toisen tämän foorumin viestin perusteella :D ) eli polttoainesuodatin oli vain yksinkertaisesti löysällä! Pohjamuovi pois ja kädellä koittamaan niin avot, suodatinta pystyi kiristämään helposti noin kierroksen verran ja kunnon kiristyksen kanssa meni ehkä pari kierrosta. Ongelmat katosivat ja loppuivat samantien eikä ole senkoommin temppuillut, nyt on tosin jo suodatinkin vaihtunut tässä välissä. Tuollainen diesel-mylly on erinomaisen tarkka siitä, ettei polttoainekiertoon pääse pienintäkään ilmakuplaa, muuten meno lakkaa samantien.
Juhi
Uusi jäsen
Uusi jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: To Loka 23, 2014 3:52 pm

#17

Viesti Kirjoittaja Juhi »

Sammuilu ongelmaa oli myös omassa 2.8 CRDssä ja Autokeskuksen-sedät etti vikaa ja lopulta totesivat että suodattimenjalan välilaippa oli löysällä --> kiristys. Sen jälkeen ei ole sammuillut.
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Semrush [Bot] ja 0 vierailijaa